Un corp sănătos și un sistem imunitar

Când râzi și zâmbești, îți reduc stresul fizic și tensiunea. De asemenea, mușchii tăi vor rămâne relaxați timp de cel puțin 45 de minute. Râsul îți întărește și sistemul imunitar prin scăderea hormonilor de stres și creșterea celulelor imunitare și a anticorpilor. În consecință, corpul tău se va îmbunătăți în lupta împotriva infecțiilor. Atunci când râsul declanșează substanțe chimice care vă ajută să vă simțiți bine (endorfine), acestea vă îmbunătățesc starea de bine și ameliorează temporar durerea. Vrei să ai o inimă mai sănătoasă? Apoi acordă prioritate angajării în activități care te fac să râzi și, în acest caz, asta include vizionarea de filme de comedie. Experții au asociat râsul cu vasele de sânge sănătoase și cu un flux sanguin adecvat. Aceasta înseamnă că atunci când râzi mai des, îți poți reduce riscul de apariție a tulburărilor cardiovasculare.

Controlează-ți furia și prelungește-ți durata de viață

Dacă ești cineva care are un temperament exploziv, râsul te-ar putea ajuta să-ți păstrezi calmul. De fapt, un râs comun îți poate difuza furia mai repede decât credeai. Prin urmare, pe măsură ce stai în siguranță acasă, încearcă să privești lucrurile dintr-o perspectivă comică. Acest lucru vă va permite să treceți de la amărăciune la fericire. În plus, unii cercetători au teoretizat că râsul îți poate crește durata de viață. Un studiu de cercetare norvegian a arătat că persoanele cu un simț al umorului mai bun au trăit mai mult decât cei care nu au râs atât de mult.

Îmbunătățiți-vă sănătatea mintală

Iubitorii de https://filmeseriale.me înțeleg că râsul îi face să se simtă bine. Sentimentele pozitive din râs rămân cu tine pentru o vreme, chiar și după ce râsul s-a domolit. Oamenii cu un mare simț al umorului au o perspectivă optimistă asupra vieții atunci când trec prin momente dificile, cum ar fi pandemia globală de coronavirus.

Pe lângă faptul că te eliberează de durere și furie, râsul te împuternicește cu curaj și putere. Deblocați noi surse de speranță în viață râzând mai des. În vremuri grele precum era COVID-19, râsul bun vă poate îmbunătăți sănătatea mintală. Nu ai cum să te simți anxios când râzi. De asemenea, deoarece râsul este contagios, are un efect profund asupra legăturilor tale cu ceilalți oameni. Umorul din filme creează un mediu psihologic pozitiv care te ajută să difuzezi conflictele și să eviți să fii copleșit de stresul din viața de zi cu zi.

Reduceți tensiunea arterială

Râsul de stand-up comedy vă poate stimula fluxul de sânge și ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Studiile de cercetare au arătat că râsul facilitează fluxul de sânge prin arterele tale, ceea ce, la rândul său, reduce tensiunea arterială și scade riscul de boli de inimă. Interesant este că un studiu a confirmat că vizionarea unui film amuzant a îmbunătățit BP pentru o zi întreagă (24 de ore) după ce spectatorul a încetat să mai vizioneze programul. În timp ce filmele pline de umor sporesc dilatarea arterelor tale, programele TV deprimante pot fi dăunătoare sănătății vaselor de sânge. Hipertensiunea arterială (tensiune arterială crescută) este una dintre afecțiunile periculoase de sănătate care sunt comune în lume astăzi. Prin urmare, luați în considerare să râzi mai mult pentru a scădea riscurile de a experimenta tensiune arterială crescută și consecințele sale îngrozitoare.

Stimulează-ți mintea

Dr. Scott Weems, un neuroștiință cognitiv cu experiență, a descoperit că oamenii care sunt mari fani ai spectacolelor de comedie răspund mai bine la sarcinile asociatilor semantici. Acest lucru pare să sugereze că vizionarea de stand-up comedy ți-ar putea îmbunătăți puterea creierului. Într-un experiment, dr. Weems a atribuit sarcini de asociați semantici mai multor clase de oameni, inclusiv indivizi care vizionează videoclipuri de comedie, fac exerciții ușoare și celor care nu au făcut nimic. În mod uimitor, a reieșit că participanții care nu au făcut nimic au răspuns la două întrebări mai puține decât iubitorii de comedie. Nebunii de exerciții s-au descurcat și ei bine în test decât omologii lor care nu fac nimic. Dr. Weems a concluzionat că comedia este mai mult sau mai puțin o formă de exercițiu mental; îți întărește corpul și îți pompează mintea.

Tratează schizofrenia și ameliorează durerea în mod natural

Oricât de exagerat ar părea, un spectacol de comedie vă poate alina durerea în mod natural. După cum sa spus deja, atunci când râzi, eliberezi doze de endorfine care acționează ca analgezice naturale. În 2011, cercetătorii universitari de la Oxford au descoperit că oamenii care s-au uitat la spectacole de comedie după ce au experimentat stimuli dureroși au avut o toleranță mai bună la durere decât cei care nu au fost expuși la comedie. Pacienții schizofrenici pot folosi și râsul pentru a-și atenua simptomele. Studiile au arătat că râsul reduce nivelul de psihopatie și îți îmbunătățește conștientizarea socială.

Reducerea stresului și relaxarea musculară

Urmărind spectacole de comedie, puteți maximiza efectele terapeutice ale râsului. Când râzi din greu până la măsura în care te ții de burtă, ești pe cale să te eliberezi de stres. Asta pentru că râsul reduce nivelul hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul și epinefrina; aceasta va crea un mediu calm pentru mintea și corpul dumneavoastră. În 2008, cercetătorii de la Societatea Americană de Fiziologie au publicat descoperirea care a sugerat că anticiparea râsului a redus nivelurile de cortizol, epinefrină și DOPAC cu aproximativ 39%, 70% și, respectiv, 38%. Puteți, de asemenea, să vă dați o pauză mușchilor vizionand videoclipuri cu benzi desenate. Râsul mărește fluxul de oxigen prin mușchii tăi și îi eliberează de tensiune. De fapt, atunci când participi la un spectacol de comedie, mușchii tăi pot rămâne relaxați până la o oră după aceea.

Construiți relații romantice

Presupunând că ai căutat dragoste de ani de zile, dar nu ai avut niciodată curajul de a-ți mărturisi sentimentele pentru cineva, participarea la un spectacol de comedie te-ar putea ajuta să spargi gheața. Să petreci o noapte râzând împreună cu îndrăgostitul tău s-ar putea dovedi a fi un moment revoluționar pentru a te conecta cu sufletul tău pereche. Spectacolele de comedie oferă un loc perfect pentru ca oamenii să fie alături de cei pe care îi adoră. Împărtășirea de râs cu partenerul tău poate întări, de asemenea, legăturile relației tale, iar multe relații de succes sunt construite cu un mare simț al umorului.

Antrenament eficient

Ți-e lene să ieși la sală? Ei bine, de ce să nu te uiți la comedie? Vizionarea unor programe amuzante este o modalitate de a te antrena. Deși râsul nu ar trebui să înlocuiască pe deplin rutinele tale de fitness în sala de sport, are unele beneficii atașate. Studiile de cercetare au sugerat că atunci când râzi aproximativ 10-15 minute, poți arde aproximativ 50 de calorii. Totuși, acestea nu sunt toate veștile bune despre râs; de asemenea, vă antrenează mușchii stomacului. De fiecare dată când râzi, mușchii stomacului tău se extind și se contractă.